GE Money

TIEDOTE

20.7.2006

Koji Murofushi haastaa Olli-Pekka Karjalaisen GE Money Grand Prix’n moukarissa

Japanilainen vuoden 2004 Ateenan olympiakisojen miesten moukarinheiton kultamitalivoittaja Koji Murofushi on valmis haastamaan tämän vuoden maailman tilastoykkösen puolalaisen Szymon Ziólkowskin ja Olli-Pekka Karjalaisen yleisurheilun GE Money Grand Prix’ssä Helsingin Olympiastadionilla ensi keskiviikkona. Murofushi saapui torstaina Suomeen suoraan Japanista. Perjantaina japanilainen heittää Kalevan kisoissa Jyväskylässä ja keskiviikkona Helsingissä GE Money Grand Prix’ssä.

-On hienoa tulla Suomeen ja päästä kilpailemaan kahteen otteeseen. Olli-Pekka on hyvä ystäväni ja hän kertonut paljon maastanne, joten siinäkin mielessä odotan mielenkiinnolla lähipäivien tapahtumia, ensimmäistä kertaa Suomeen saapunut Murofushi kertoi Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Murofushi on heittänyt maailman kaikkien aikojen viidenneksi parhaan tuloksen 84,86. Viime vuonna hän ei loukkaantumisen vuoksi voinut osallistua Helsingin MM-kilpailuihin, mutta on tällä kaudella uudelleen kuntoutunut ja heittänyt jo 80,17.

-Selkäni on kuntoutunut hyvin ja uskon olevani ihan hyvässä kunnossa, kuten kauden tulokset ovat osoittaneet. Tavoitteeni on antaa Olli-Pekalle pientä paineen lisäystä ennen hänelle tärkeitä EM-kisoja. Aion samalla nauttia kilpailemisesta maineikkaalla Helsingin Olympiastadionilla, hyväntuulinen Murofushi kertoi.

31-vuotiaan japanilaisen kauden päätavoite on löytää hyvä tuntuma moukarinheittoon loukkaantumisten jälkeen ja pyrkiä heittämään mahdollisimman pitkälle viimeistään Grand Prix sarjan finaalissa tulevana syksynä. Ensi vuoden tavoite Murofushilla on luonnollisesti MM-kotikisat Osakassa. Ja sen jälkeen sympaattisella japanilaisella on olympiavoiton puolustamisen vuoro Pekingissä 2008.

Lisätietoja:
Jukka Härkönen, urheilijamanageri, GE Money Grand Prix
puh. 050 550 8519
Pekka Kaidesoja, tiedotuspäällikkö, GE Money Grand Prix
puh. 040 595 0903
www.helsinkigp.com

Takaisin uutisiin

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
IF
Metro
Lemcon
Veikkaus
Scandic
Toshiba
Peugeot
Niemi
RadioCity
Eurosport
YLE
Interflora
Securitas
Finnspring
Rajala
Infront