GE Money

GE Money Grand Prix 2006

LEHDISTÖTIEDOTE 18.4.2006

Maailmantähdet ja Suomen parhaat juniorit yhdessä
GE Money Grand Prix uudistuu kaksipäiväiseksi huippuyleisurheilun tapahtumaksi

Yleisurheilun GE Money Grand Prix kerää maailman yleisurheiluhuiput ja Suomen parhaat juniorit Helsinkiin heinäkuun 25.-26. päiväksi. Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n World Athletics Tour -sarjan osakilpailu käydään keskiviikkona 26. heinäkuuta Olympiastadionilla Helsingissä. Edeltävänä iltana heitetään Grand Prix -lajeista naisten keihäs Eläintarhan kentällä. Maineikkaalla kentällä kilpailevat samaan aikaan Suomen parhaat juniorit oman Eliittikisa -sarjansa loppukilpailussa GE Money Junior Grand Prix'ssä. Juniorien parhaat viestijoukkueet kisaavat Olympiastadionilla aikuisten Grand Prix'n yhteydessä.

-Halusimme yhdessä Grand Prix'n nimikkoyhteistyökumppanin GE Moneyn Oy:n kanssa luoda uudenlaisen huippuyleisurheilutapahtuman, jossa juniorit ja maailmantähdet muodostavat yhdessä kahden päivän kilpailutapahtuman. Aloite juniori Grand Prix'stä tuli GE Money Oy:ltä, jonka kanssa meillä käynnistyy sopimuskauden toinen vuosi. Viime vuonna huipputasokas naisten Grand Prix keihäs käytiin edellisenä iltana Eläintarhan kentällä ja samaa perinnettä aiotaan jatkaa tälläkin kertaa, nyt GE Money Junior Grand Prixin yhteydessä, Mikko Vanni GE Money Grand Prix'n järjestelytoimikunnan puheenjohtaja sanoo.

Tommi Evilä tähdittää maailmanhuippujen paluuta MM-areenalle

Tommi Evilä Viime kesän Maailmanmestaruus- kisojen miesten pituuden pronssimitalisti Tommi Evilä odottaa jo kuumeisesti kesän kilpailukarusellin käynnistymistä. Erityisellä lämmöllä 26-vuotias Evilä muistelee Olympiastadionin pituushyppypaikkaa. Tamperelainen on vieraillut MM-kisanäyttämöllä pariin otteeseen pronssimitalin jälkeen, mutta silloin jalassa ovat olleet tavalliset pikkukengät.

-Kyllä siinä varmasti tunteet nousevat pintaan, kun GE Money Grand Prix'ssä vauhdinottoradan päähän ensimmäisen kerran marssii. Se on kuin paluu hurmion syövereihin, Evilä ennustaa tulevaa kisaa ikimuistoisella Olympiastadionilla.

GE Money Grand Prix'n pituuteen on luvassa huippukova osanottajajoukko viime vuoden tapaan. Tavoitteena on saada Olympiastadionille MM-kisojen uusinta. Se lämmittää jo nyt Evilän mieltä.

-Kotiareenalla on upeaa kohdata muut maailman huiput ja näyttää suomalaisille pituushypyn hienouksia. GE Money Grand Prix osuu juuri oikeaan saumaan, sillä on viimeinen kisani ennen Göteborgin Euroopanmestaruuskilpailuja. Kaikki pannaan peliin, Evilä lupaa.

Evilän päätähtäin on elokuun EM-kisoissa ja sitä ennen hän panostaa myös Kultaisen Liigan osakilpailuihin. GE Money Grand Prix on viimeinen näyttöpaikka urheilijoille, sillä Suomen joukkue EM-Göteborgiin valitaan seuraavana päivänä.

GE Money Grand Prix pitää yllä perinnettä, jossa maailman parhaat yleisurheilijat iskevät yhteen Helsingissä. Evilä näkee tämän ensiarvoisen tärkeänä.

-Yleisurheilu on Suomessa edelleen erittäin suosittu laji ja siksi on tärkeää tarjota suomalaisille mahdollisuus nähdä maailman huiput kilpailemassa paikan päällä. Se on myös tärkeää suomalaisten urheilijoiden kannalta. Harvoin nimittäin tämän tasoisia kilpailuja on edes tarjolla, Evilä summaa.

Pronssimitalistille on jäänyt ikuisesti mieleen Finlandia Junior Games vuodelta 1989. Silloin nuori Evilä viiletti Tampereen Pyrinnön pikaviestijoukkueessa Olympiastadionilla. Kokemus oli yksi tärkeä sysäys, joka antoi motivaatiota jatkaa kohti maailman huippua.

-Juniori Grand Prix on kerrassaan upea juttu. Se antaa nuorille kokemuksia, joilla pääsee aistimaan suurkilpailujen henkeä. Kun mukana ovat maailmantähdet, nuoret urheilijat ja perheet on tunnelma varmasti ikimuistoinen, Evilä hehkuttaa GE Money Junior Grand Prix'n merkitystä.

GE Money Grand Prix 2006 alustava lajiohjelma:

Miehet: 100m. 110m aj., 400m aj., 800m, 3000m esteet, pituushyppy, seiväshyppy, kuulantyöntö, moukarinheitto, keihäänheitto.
Naiset: 100m, 100m aidat, 400m, 800m, pituushyppy, korkeus, keihäänheitto (Eläintarhan kenttä 25.7.)

Lisätietoja:

Mikko Vanni, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, GE Money Grand Prix
puh. 0400 422 751
Pekka Kaidesoja, tiedotuspäällikkö, GE Money Grand Prix
puh. 040 595 0903
www.helsinkigp.com

Takaisin uutisiin

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
IF
Metro
Lemcon
Veikkaus
Scandic
Toshiba
Peugeot
Niemi
RadioCity
Eurosport
YLE
Interflora
Securitas
Finnspring
Rajala
Infront